Nume:
VIRGILIUS PROD COM S.R.L. - Ignifugarea materialelor combustibile IALOMITA
E-mail:
virgilius92@gmail.com
Telefon:
0744-893 287
Adresa:
SLOBOZIA, SOS. BRÃILEI, NR. 17

VIRGILIUS PROD COM S.R.L. - Ignifugarea materialelor combustibile IALOMITA

Persoane autorizate in conformitate cu OMAI nr. 87/2010 pentru efectuarea lucrarilor de ignifugare a materialelor combustibile.

Detalii

   Infiintata in anul 1992, VIRGILIUS PROD COM S.R.L. este o firma specializata in domeniul P.S.I. (Prevenirea si Stingerea Incendiilor).
   Ne propunem sa devenim unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii si servicii de protectie la incendiu, din judetul Ialomita.
   Societatea noastra comercializeaza echipament de prevenire si stingere a incendiilor.
   Toate produsele oferite sunt fabricate in conformitate cu standardele europene, precum si in sistem de management al calitatii.
   Ne dorim ca prin activitatea pe care o desfasuram sa contribuim activ si semnificativ la imbunatatirea activiatii de prevenire si la reducerea numarului de incendii prin protectie pasiva si activa acolo unde este cazul, si consideram ca am inceput deja sa realizam acest lucru!


Contactati-ne si beneficiati de consultanta gratuita:

0744-893 287

virgilius92@gmail.com

Program de funcţionare
Luni-Vineri 08:00 - 16:00

 

Servicii

 

Verificarea, reincarcarea si repararea stingatoarelor de incendiu


   Conform legislaţiei în vigoare (Legea nr. 307/2006 Privind apărarea împotriva incendiilor) verificarea periodică, repararea şi încărcarea oricărui tip de stingător şi a altor aparate de stins incendii, se execută numai de persoane atestate de Centrul Naţional de Securitate la Incendii şi Protecţie Civilă.
   Perioada minimă de verificare, reparare şi încărcare a stingătoarelor de incendiu este de 12 luni pentru stingătoarele cu pulbere, spumă şi cele cu dioxid de carbon.
   Verificarea, repararea și reîncărcarea stingătoarelor se face în conformitate cu OMAI 138/2015 - Norme Tehnice privind utilizarea, verificarea, reîncărcarea, repararea şi scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu.
   Conform OMAI 138/2015, verificarea, reîncărcarea şi repararea stingătoarelor de incendiu trebuie să se efectueze numai de către persoane autorizate în condiţiile legii.
   Lucrările trebuie să se realizeze în conformitate cu instrucţiunile producătorului stingătorului de incendiu şi trebuie să se utilizeze aceleaşi mijloace tehnice specifice, agentul de stingere precizat pe eticheta producătorului stingătorului de incendiu, precum şi aceleaşi piese de schimb conform modelului certificat.
   Toate operațiunile din cadrul procesului de verificare, reparare şi încărcare a stingătoarelor sunt efectuate în conformitate cu Prescripţiile Tehnice PT 5-2003 Colecţia ISCIR.

 

Instalarea si intretinerea sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor


   Instalatiile de detectie si semnalizare a incendiilor sunt folosite pentru echiparea cladirilor si au scopul de a asigura siguranta la incendiu, prevenirea incendiilor si interventia in timp util în caz de aparitie a acestora. Echiparea constructiilor cu instalatii de detectare si stingere a incendiilor se face in functie de categoria constructiei, de tipul acesteia, de nivelul riscului la incendiu si destinatia cladirii.

 

Instalarea si intretinerea sistemelor si instalatiilor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu

 

   Instalatiile de detectie si semnalizare a incendiilor sunt folosite pentru echiparea cladirilor si au scopul de a asigura siguranta la incendiu, prevenirea incendiilor si interventia in timp util in caz de aparitie a acestora. Echiparea constructiilor cu instalatii de detectare si stingere a incendiilor se face in functie de categoria constructiei, de tipul acesteia, de nivelul riscului la incendiu si destinatia cladirii.
   Societatea noastra asigura serviciile de Instalarea si intretinerea sistemelor si instalatiilor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu pe raza judetului Ialomita.

 

Efectuarea lucrarilor de termoprotectie


   Societatea noastra este abilitata si certificata să ofere un serviciu complet, pornind de la calcularea necesarului de vopsea termospumanta conform scenariilor de protectie impotriva incendiilor elaborate de IGSU si pana la realizarea finală a acesteia.
   Suntem specializati in acoperirea cu vopsea termorezistenta, asigurand o rezistenta la temperaturi inalte conform specificatiilor tehnice ale produselor termorezistente folosite.
Conform HG 571/ 10.08.2016, parte din categoriile de construcții și amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu sunt cladiri sau spatii amenajate in cladiri avand destinatia de:
- productie sau depozitare, agrozootehnice sau agroindustriale, gara, autogara, parcaj;
- alimentatie publica, comert, centru de agrement;
- birouri, sedii ale autoritatilor locale si centrale;
- hoteluri, moteluri, cabane turistice, pensiuni;
- cultura , invatamant, supraveghere, ingrijire sau cazare/ adapostire a persoanelor;
- de locuit, noi sau existente;
- spitale, dispensare, policlinici.

 

Ignifugarea materialelor combustibile


   Operatiunea de ignifugare poate fi realizata pe orice suprafata recunoscuta pentru usurinta cu care se aprinde si arde. Procedeul in sine consta in aplicarea, prin diferite metode, a unor produse ce contin substante ignifuge, capabile de a intarzia semnificativ declansarea arderii.
   In ceea ce priveste metodele de ignifugare, acestea pot fi: prin imersie, pulverizare sau pensulare. Metoda prin imersie se refera la scufundarea propriu-zisa a elementelor ce se doresc ignifugate in substantele aferente. Desi este mai greu de efectuat si presupune mai mult timp, reprezinta totodata si cea mai eficienta dintre toate modalitatile enumerate. Metodele de ignifugare prin pulverizare si pensulare (metode de suprafata) prezinta avantajul major de a fi mai usor si mai rapid de efectuat, atat in cazul elementelor neasamblate, cat si pe suprafete care deja fac parte dintr-o constructie, fie imobil rezidential sau piesa de mobilier.
   Pentru ca efectele operatiunii de ignifugare sa fie durabile, este esential ca ignifugarea sa fie realizata respectand intocmai indicatiile producatorului legate de substantele ignifuge. De asemenea, ignifugarea trebuie intretinuta in timp, cu alte cuvinte, refacuta la perioade de timp bine stabilite.

 

PRAM - verificarea prizelor de impamantare si paratraznetelor


   Verificarile PRAM reprezinta verificarea prizelor de impamantare si paratrasnetelor si are ca scop:
• Prevenirea electrocutarii personalului care utilizeaza instalatia electrica si echipamentul de lucru;
• Prevenirea incendierii cladirilor si prevenirea distrugerii aparaturii electrice si electronice;
• Verificare continuitatii nulului de protectie.
   Verificarea PRAM reprezinta masurarea rezistentei de dispersie a instalatiei de pamantare si paratrasnetului cu aparat special pentru acest scop. Aparatul este verificat periodic de metrologie autorizata.
   Verificarea Periodica a Instalatiilor Electrice trebuie executata deoarece prin aceasta putem evita situatii neplacute cum ar fi de exemplu: incendii, electrocutari, deconectari in alimentarea cu energie.
   Verificarile periodice PRAM pot constitui obiective de control ale institutiilor abilitate ale statului in cadrul firmei d-voastra, cum ar fi :Inspectoratul Teritorial de Munca,Protectia Consumatorului si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.
   Verificarea periodica a instalatiilor electrice este necesara, deoarece toate instalatiile se deterioreaza din cauza unui numar de factori cum ar fi incarcare excesiva a circuitelor, uzura echipamentelor, coroziune, imbatrinirea izolatiilor.
   In consecinta legislatia prevede ca instalatiile electrice trebuie sa fie mentinute intr-o stare corespunzatoare de siguranta, iar pentru aceasta ele trebuie sa fie inspectate si testate periodic.
   Executia lucrarilor se efectueaza in baza unui contract de prestari servicii.

 

Curatari cosuri de fum centrale termice

 

   Curatarea gudronului si a cenusei se va face folosindu-se scule si echipamente speciale. In cazul centralelor cu recuperare trebuie curate si tevile amplasate vertical sau orizontal la evacuare. Necuratarea acestora poate duce la blocarea functionarii, fiind un real pericol in locuinta.
   Problemele care pot aparea datorita necuratarii la timp a cosurilor de fum pot fi de la o simpla defectiune pana la autoaprindere, intoxicatii cu monoxid de carbon sau incendii.
   Verificarea cosului de fum se refera atat la partea exterioara, cat si la partea interioara. Atat verificarea cat si curatarea de catre profesionist se face cu scule special concepute in acest sens in functie de tipul de cos.
   Daca sunteti proprietarul unui asemenea sistem de incalzire este recomandat sa apelati la o firma specializata inainte de a intra in sezonul rece si anume in perioada de primavara sau vara. Astfel veti beneficia de un serviciu mult mai prompt iar daca in momentul constatarii se vor sesiza anumite deteriorari (defectiuni) acestea vor putea fi remediate inainte de venirea sezonului rece. Va rugam sa ne contactati pentru a beneficia de serviciile noastre specializate in acest domeniu si pentru a ramane in siguranta!

 

© 2019 Copyright by psi-romania.ro