Nume:
Proiectarea sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor Brasov
E-mail:
vlsengineering.ro@gmail.com
Telefon:
0744.754.497
Adresa:
Str. Carpenului,nr. 17, Hălchiu, Jud. Brasov

Proiectarea sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor Brasov

Persoanele autorizate in conformitate cu OMAI nr. 87/2010 pentru efectuarea lucrarilor de proiectarea sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor, cu exceptia celor care contin anumite gaze fluorurate cu efect de sera.

Detalii

   VLS ENGINEERING SOLUTIONS SRL ofera soluții complete ce includ servicii de consultantă, proiectare, implementare și întreținere. Pentru realizarea lucrarilor de instalare, firma noastra beneficiaza de personal tehnic autorizat, bine pregatit, cu o bogata experienta in domeniu.

   VLS ENGINEERING SOLUTIONS SRL este autorizată în următoarele domenii:

- Proiectarea sistemelor si instalatiilor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu

- Proiectarea sistemelor si instalatiilor de ventilare pentru evacuarea fumului si gazelor fierbinti

- Proiectarea sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor

 

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la:

Telefon: 0744.754.497 

Email: vlsengineering.ro@gmail.com

 

Servicii

  

   Proiectarea sistemelor si instalatiilor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu

   Datorită preocupării noastre permanente pentru îmbunatățirea continuă a nivelului profesional am reuțit să ne îndeplinim misiunea propusă și să oferim soluții profesionale, sigure și de calitate clienților noștri.

 

   Instalatii


Oferim clientilor interesati servicii in domeniul instalatiilor de orice fel:
- proiectare/executie instalatii HVAC
- proiectare/executie instalatii electrice si gaz
- proiectare/executie instalatii stingere incendiu
- proiectare/executie instalatii sanitare
De asemenea ca si in celelalte domenii in care actionam, oferim clientilor, consultanta de specialitate in domeniul instalatiilor.

 

Proiectarea sistemelor si instalatiilor de ventilare pentru evacuarea fumului si gazelor fierbinti

 


   Prin serviciile de proiectare instalatii de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti – sisteme de desfumare se urmareste extragerea din spatiile incendiate a unei parti din fumul si gazele de ardere in scopul asigurarii conditiilor de evacuare si a folosirii mijloacelor de interventie.
   Serviciile de proiectare si implementare sisteme de desfumare ca mijloace de protectie la incendiu asigura, in primul rand, mentinerea libera de fum a cailor de evacuare si acces, precum si eficienta interventiei pentru stingerea incendiului in faza lui incipienta.

   In plus, instalatiile de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti contribuie la reducerea efectului de ardere generalizata, la protectia echipamentelor si a mobilierului si in final reduce pagubele cauzate de descompunerea termica. Sistemele de evacuare a fumului, de ecranare, de presurizare, ventilare si introducere de aer proaspat fac parte din complexul de actiuni numit desfumare.

   In cele mai multe cazuri fumul se evacueaza prin trape de fum sau ferestre care se deschid automat pentru a-i permite sa iasa din cladire.
 

   Evacuarea fumului și a gazelor fierbinți (desfumarea) este procesul de extragere din spațiile incendiate a unei părți din fumul și gazele de ardere în scopul asigurării condițiilor de evacuare a utilizatorilor și a folosirii mijloacelor de intervenție la stingere, precum și pentru evacuarea gazelor fierbinți degajate de incendiu în fazele de dezvoltare.
 

   Desfumarea se poate realiza în mod natural sau mecanic:

1) Desfumarea naturală (prin tiraj natural organizat) se realizează prin evacuarea fumului și introducerea de aer proaspăt, direct sau prin tubulatură având legătură direct cu exteriorul, realizată astfel ca să asigure o eliminare satisfăcătoare a fumului din spațiul respectiv;

   Evacuarea naturală a fumului se poate face prin unul din următoarele sisteme :

    - prin ferestre de desfumare în fațadă
    - prin trape pe acoperiș
    - prin guri de evacuarea fumului

Introducerea de aer proaspăt (denumit și aer de compensare) se poate face prin unul din următoarele sisteme:

    - prin ferestrele de desfumare din fațadă;
    - prin ușile spațiului care se desfumează, care dau spre exterior sau spre volume ce pot fi ușor aerisite
    - prin scări deschise
    - prin guri de introducere

 

2) Desfumarea mecanică (prin tiraj mecanic) este asigurată prin extragerea mecanică a fumului și introducerea de aer proaspăt în mod natural sau tot pe cale mecanică, cu dispozitive astfel dispuse încât să asigure o desfumare a volumului considerat.

   Desfumarea mecanica  și dirijarea fumului se realizeza cu clapeti rezistenti la foc, voleți de desfumare, grile rezistente la foc.
 

   Tipuri trape de fum

  •     Trapa de fum electrica – are ca mecanism de deschidere un actuator electric  alimentat la 24V.
  •     Trapa de fum pneumatica – are mecanism de deschidere un piston pneumatic ce este acționat cu gaz (CO2). Deschiderea se poate realiza cu impuls pneumatic, prin traseu teava de cupru si butelie CO sau/si cu impuls electric (24V).
  •     Trapa de fum pirotehnica – are mecanismul de deschidere un ax metalic introdus într-o teacă la baza căreia este montată o încărcătură explozibilă. Deschiderea se poate realiza cu impuls pneumatic, prin traseu teava de cupru si butelie CO sau/si cu impuls electric (24V).
  •     Trapa de fum mecanica – are mecanismul de deschidere format dintr-un tandem de 2 sau 3  resorturi (telescoape) oleo-pneumatice – comprimare cu gaz. Deschiderea se poate realiza cu impuls pneumatic, prin traseu teava de cupru si butelie CO sau/si cu impuls electric (24V).

 

   Proiectarea sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor

 

   VLS ENGINEERING SOLUTIONS SRL ofera proiectare, executie si mentenanta pentru sisteme complete si integrate de instalatii automate de stingere a incendiului, pentru instalatii de detectare, semnalizare, alertare si alarmare la incendiu, proiectare, executie si mentenanta a instalatiilor de ventilare pentru evacuarea fumului si gazelor fierbinti.
-proiectare/executie/remediere instalatii de stingere a incendiilor
-montaj/inlocuire hidranti interiori
-montaj/inlocuire grupuri de pompare incendiu
-montaj/inlocuire presostate, manometre, electrozi de nivel


   Firma este autorizata IGSU.

   Incendiul este posibil doar in prezenta materialelor carburante si a oxigenului, peste temperatura de aprindere (triunghiul focului). Un incendiu poate fi lichidat fie prin indepartarea materialelor carburante din zona de ardere, fie prin reducerea cantitatii de caldura sau oxigen pana sub limitele la care reactia de oxidare inceteaza. Reducerea in zona de ardere a cantitatii de caldura sau oxigen este actiunea principala a instalatiilor de stingere a incendiilor si sta la baza proiectarii instalatiilor si sistemelor de stingere a incendiilor.
   Fiind societate atestata in acest sens, putem asigura proiectarea sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiior, respectand atat legislatia romaneasca, cat si pe cea internationala.

 

© 2019 Copyright by psi-romania.ro