Nume:
ACTIV SRL - Ignifugarea materialelor combustibile - SIBIU
E-mail:
stimer16@yahoo.com
Telefon:
0744.699.694
Adresa:
Sibiu, Str. Iancu De Hunedoara 9

ACTIV SRL - Ignifugarea materialelor combustibile - SIBIU

Persoane autorizate in conformitate cu OMAI nr. 87/2010 pentru efectuarea lucrarilor de ignifugare a materialelor combustibile.

Detalii

   Inființată în anul 1992, ACTIV S.R.L. este societate specializată P.S.I. (Prevenirea și Stingerea Incendiilor).

   Oferim servicii în urmatoarele domenii:

- Verificarea, reîncărcarea, repararea și scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu
- Verificarea hidrantilor interiori - exteriori
- Ignifugarea materialelor combustibile
- Instalarea si intretinerea sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor


Pentru mai multe informaţii despre oferta noastră ne puteţi contacta la:


0744.699.694


stimer16@yahoo.com

 

Servicii

 

   Ignifugarea materialelor combustibile


   Operațiunea de ignifugare poate fi realizată pe orice suprafață recunoscută pentru ușurința cu care se aprinde și arde. Procedeul în sine constă în aplicarea, prin diferite metode, a unor produse ce conțin substanțe ignifuge, capabile de a intârzia semnificativ declanșarea arderii.
   În ceea ce privește metodele de ignifugare, acestea pot fi: prin imersie, pulverizare sau pensulare. Metoda prin imersie se referă la scufundarea propriu-zisă a elementelor ce se doresc ignifugate în substanțele aferente. Deși este mai greu de efectuat și presupune mai mult timp, reprezintă totodata și cea mai eficientă dintre toate modalitațile enumerate. Metodele de ignifugare prin pulverizare și pensulare (metode de suprafață) prezinta avantajul major de a fi mai ușor și mai rapid de efectuat, atât în cazul elementelor neasamblate, cât și pe suprafețe care deja fac parte dintr-o construcție.
   Pentru ca efectele operațiunii de ignifugare să fie durabile, este esențial ca ignifugarea să fie realizată respectând întocmai indicațiile producătorului legate de substanțele ignifuge. De asemenea, ignifugarea trebuie întreținută în timp, cu alte cuvinte, refăcută la perioade de timp stabilite.

 

   Verificarea, reîncărcarea, repararea și scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu

 

   Verificarea, reîncărcarea și repararea stingătoarelor de incendiu trebuie să se efectueze numai de către persoane autorizate în condițiile legii.
   Lucrările se realizează în conformitate cu instrucțiunile producătorului stingătorului de incendiu și trebuie să se utilizeze aceleași mijloace tehnice specifice, agentul de stingere precizat pe eticheta producătorului stingătorului de incendiu, precum și aceleași piese de schimb conform modelului certificat.
   Piesele de schimb și agenții de stingere utilizate/utilizați trebuie înscrise/înscriși de către persoanele autorizate într-un registru de evidență, întocmit în acest scop, cu menționarea codului și a producătorului acestora.
   Pe perioada de valabilitate acordată de producătorul stingătorului de incendiu, operațiunile de verificare, reîncărcare și reparare a stingătoarelor trebuie să se efectueze de către acesta sau prin persoane autorizate în condițiile legii și agreate de producător.
   Stingătoarele de incendiu se verifică anual după prima reîncărcare.  

 

  Verificarea stingătoarelor de incendiu


   Verificarea stingătoarelor de incendiu reprezintă un ansamblu de operațiuni efectuate de către personal de specialitate, cu ajutorul unor mijloace tehnice adecvate, cu scopul de a conferi încrederea că produsul corespunde integral din punctul de vedere al caracteristicilor funcționale demonstrate la modelul certificat și că prezintă siguranță în exploatare.
   În urma operațiunilor de verificare, stingătoarele de incendiu trebuie să corespundă integral cu modelul certificat.
   În cazul în care în urma operațiunilor de verificare se constată existența unor defecțiuni, se procedează, după caz, la remedierea acestora conform operațiunilor de reparare sau la scoaterea din uz a stingătorului de incendiu.  

 

   Reîncărcarea stingătoarelor de incendiu


   Reîncărcarea stingătoarelor de incendiu reprezintă un ansamblu de operațiuni efectuate de către personal de specialitate, cu ajutorul unor mijloace tehnice adecvate, prin care un stingător de incendiu este repus în stare de funcționare în urma descărcării la utilizare, accidentală sau la termen.
   Reîncărcarea este însoțită în mod obligatoriu și de o verificare cu scopul de a conferi încrederea că produsul corespunde integral din punctul de vedere al caracteristicilor funcționale demonstrate la modelul certificat și că prezintă siguranță în exploatare.
   În urma operațiunilor de reîncărcare, prestatorul emite o declarație de conformitate prin care declară pe propria răspundere că stingătoarele de incendiu reîncărcate corespund integral cu modelul certificat.
   În cazul în care în urma operațiunilor de reîncărcare se constată existența unor defecțiuni, se procedează, după caz, la remedierea acestora conform operațiunilor de reparare sau la scoaterea din uz a stingătorului de incendiu.

 

   Repararea stingătoarelor de incendiu


   Repararea stingătoarelor de incendiu reprezintă un ansamblu de operațiuni efectuate de către personal de specialitate, cu ajutorul unor mijloace tehnice adecvate, aplicabile unui stingător la care au fost constatate defecțiuni, pentru repunerea acestuia în stare de funcționare.
   Repararea are rolul de a conferi încrederea că produsul corespunde integral din punct de vedere al caracteristicilor funcționale demonstrate la modelul certificat și că prezintă siguranță în exploatare.
   Repararea se realizează doar prin înlocuirea fitingurilor cu altele noi. Nu face obiectul reparării recipientul stingătorului. Repararea se realizează utilizând numai piese de schimb originale sau acceptate de producător ca fiind conforme cu cele înlocuite.
   În urma operațiunilor de reparare, prestatorul emite o declarație de conformitate prin care declară pe propria răspundere că stingătoarele de incendiu reparate corespund integral cu modelul certificat.

 

   Scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu


   Durata de viață normată a stingătoarelor de incendiu este de 20 de ani de la data fabricării, marcată pe corpul stingătorului.
   Stingătoarele de incendiu portabile și mobile considerate atipice față de standardele aplicabile, precum G1, G3, G6, P5, P10, AP10, SM10, H3, H10 se mai admit la utilizare maximum 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentelor norme tehnice, urmând ca după această perioadă să fie casate.  

 

   Instalarea și întreținerea sistemelor și instalațiilor de limitare și stingere a incendiilor, cu excepția celor care conțin anumite gaze florurate cu efect de seră

   Societatea Activ SRL este autorizata de catre Centrul National pentru Securitatea la Incendiu si Protectie Civila pentru efectuarea lucarilor de Instalare si întretinere a sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor.


   Instalații de hidranți
   Executam instalatii de hidranti montati in interiorul cladirilor cat si exteriorul acestora. Hidrantii de incendiu interior se amplaseaza in locuri vizibile si usor accesibile in caz de incendiu, in functie de raza lor de actiune si de necesitati, in urmatoarea ordine: langa intrari in cladiri, in case de scari, in holuri sau in vestibuluri, pe coridoare, langa intrarea in incaperi si in interiorul acestora. Hidrantii de incendiu exterior pot fi subterani sau de suprafata si se amplaseaza la o distanta minimum 5m de zidul cladirilor pe care le protejeaza si la 15m de obiectivele care radiaza intens caldura in caz de incendiu.

   Hidrantii de incendiu interiori sau exteriori trebuie mentinuti in permanenta în stare de functionare, astfel în cazul unui incendiu alimentarea cu apa sa fie neintrerupta, iar piesele componente sa fie în stare buna de functionare.

 

 

© 2019 Copyright by psi-romania.ro