Nume: |
AzzarroSTING - Ignifugarea materialelor combustibile - MARAMURES |
E-mail: |
adrian@azzarro.ro |
Telefon: |
0759.147.562 |
Telefon 2: |
0755.222.511 |
Website: |
https://azzarro.ro/ |
Website 2: |
https://www.azrmag.ro/ |
Adresa: |
Baia Mare, jud. Maramures |
Persoane autorizate in conformitate cu OMAI nr. 87/2010 pentru efectuarea lucrarilor de ignifugare a materialelor combustibile.
Firma noastra promoveaza pe piata judetului Maramures servicii in domeniile PSI - apararea impotriva incendiilor.
Personalul societatii a cautat, in spiritul legislatiei in vigoare, sa consilieze conducerile unor interprinderi mici, mijlocii si mari, in domeniul apararii impotriva incendiilor.
Receptivi la schimbarile impuse de noua legislatie pentru abilitarea personelor juridice in domeniul PSI, personalul societatii a urmat cursurile impuse de legislatia in vigoare pentru obtinerea nivelului superior, indeplinind astfel conditiile de pregatire in domeniu.
Calitatea serviciilor oferite de noi este data de experienta si activitatea indelungata a oamenilor care alcatuiesc echipa AzzarroSTING, specialisti in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor (PSI).
Serviciile oferite de compania noastra se bazeaza pe urmatoarele principii:
- un raport bun intre calitatea lucrarilor ce trebuie executate si pretul final al acestora;
- permanenta pregatire profesionala a personalului indiferent de nivelul ierarhic la care acestia se afla;
- o dotare tehnico-materiala in deplina concordanta cu obiectivele propuse de catre firma si tinand cont de exigentele pietei.
Contactati-ne si solicitati oferta noastra!
0759.147.562 - Grațian Ivan
0755.222.511 - Adrian Pop
adrian@azzarro.ro
Ignifugarea materialelor combustibile
Ignifugarea este un procedeu care imbunatateste comportamentul la foc a materialelor combustibile sau a constructiilor pe o anumita perioada de timp sau le asigura calitatea de a nu arde atunci cand sursa de caldura este indepartata. Ignifugarea presupune aplicarea unor solutii ignifuge si este o cerinta atunci cand vine vorba despre imbunatatirea gradului de rezistenta la foc a unei constructii.
Ignifugarea materialelor si produselor combustibile este recomandata:
-la constructiile noi;
-cand se fac modificari, se schimba destinatia ori conditiile de utilizare a cladirilor existente;
-la expirarea perioadei de garantie a calitatii unei lucrari de ignifugare, conform specificatiilor producatorului;
-la realizarea unor elemente de constructie – tavane, inchideri sau mascari de finisaje etc.;
-atunci cand se fac tratamente termice si acustice interioare;
-in cazul constructiilor provizorii combustibile pentru ateliere, remize, depozite, magazii etc., in care se lucreaza cu substante combustibile sau cu foc deschis;
-in alte situatii in care investitorii sau proprietarii solicita ignifugarea.
Verificarea, reincarcarea si repararea stingatoarelor de incendiu
AzzarroSTING dispune de o gama completa de servicii pentru verificarea, incarcarea, repararea si scoaterea din uz a stingatoarelor de incendiu. Aceste tipuri de servicii se executa in conformitate cu normele legale in Romania.
Detinem un atelier autorizat si dotat cu toate echipamentele necesare pentru efectuarea lucrarilor prezentate. Conform legislatiei, procedura de verificare, reparare si reincarcare a stingatoarelor de incendiu se poate efectua doar de catre persoane juridice autorizate de catre Centrul National de Securitate la Incendiu si Protectie Civila, cu personal de specialitate calificat si instruit in domeniu.
Dispunem de autorizatia necesara si si oferim servicii pentru urmatoarele tipuri de stingatoare:
-Stingatoare cu pulbere
-Stingatoare cu spuma mecanica
-Stingatoare cu dioxid de carbon
Pe perioada de valabilitate acordata de producatorul stingatorului de incendiu, operatiunile de verificare, reincarcare si reparare a stingatoarelor trebuie sa se efectueze de catre persoane autorizate in conditiile legii si agreate de producator.
Stingatoarele de incendiu se vor verifica in conformitate cu legislatia in vigoare.
Reincarcarea stingatoarelor de incendiu se efectueaza:
-dupa fiecare utilizare;
-la expirarea perioadei de valabilitate acordate de producatorul stingatorului de incendiu;
-la cel mult 3 ani de la ultima reincarcare;
-ori de cate ori se constata scaderea masei incarcaturii sub toleranta de umplere precizata in standardele aplicabile pentru stingatoarele de incendiu.
Stingatoarele de incendiu retrase de la utilizare pentru verificare, reincarcare si reparare trebuie inlocuite imediat cu stingatoare de acelasi tip si cu performante de stingere si clasificare cel putin egale.
Comercializam o gama foarte variata de stingatoare, hidranti si accesorii PSI.
Consultati oferta noastra de produse, disponibile in cadrul magazinului online:
Instalarea si intretinerea sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor
AzzarroSTING este atestata ca societate avizata pentru activitati de ,,Instalare si intretinere a sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor”.
Prin urmare, va oferim servicii de mentenanta pentru toate tipurile de instalatii de stingere a incendiilor.
Mentenanta sistemelor de prevenire si stingere este totalitatea acţiunilor planificate sau neplanificate de testare, intretinere si reparatii in scopul controlului nivelului de siguranta prestabilit in faza de proiectare, a unei instalatii/ element tehnic etc. (nivelul prestabilit se refera la conceptele de disponibilitate si securitate).
Mentenanta preventiva presupune actiuni care releva controlul riscurilor si pericolelor de producere a unui defect brusc, prin inlocuirea unor piese - elemente tehnice supuse uzurii, reglare, curatare etc.; include majoritatea actiunilor de revizii si reparatii planificate (intreruperi planificate).
Mentenanta corectiva are ca scop inlaturarea si controlul unor functionari defectuoase sau a unor situatii generate in mod accidental (intreruperi neplanificate, aleatorii, cu durate neprecizate).
Principalele obligatii in cazul utilizarii instalatiilor se refera la:
-Respectarea masurilor si cerintelor determinate de prevederile legislatiei in vigoare, referitoare la echiparea si dotarea cu mijloace/echipamente de stingere, situatie care este obligatorie pentru administrator;
-Pe durata reviziilor, reparatiilor, dezafectarilor de instalatii etc., este necesar sa se respecte toate masurile cu caracter general si specific de prevenire, stingere a incendiilor;
-Raspunderile in acest sens revin operatorilor economici si persoanelor care efectueaza astfel de operatii.
Activitatile societatii noastre cu privire la instalare constau in:
-Studierea proiectului si verificare conformitatii lui cu situatia din teren in vederea inceperii activitatilor de instalare a sistemelor de limitare si stingere a incendiilor;
-Instalarea sistemelor de limitare si stingere a incendiilor;
-Punerea in functiune a acestora;
-Efectuarea verificarilor curente de stare a sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor;
-Asigurarea mentenantei sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor.
Instalarea si intretinerea sistemelor si instalatiilor de ventilare pentru evacuarea fumului si gazelor fierbinti
Societatea noastra ofera servicii de instalare si intretinere a sistemelor si instalatiilor de ventilare pentru evacuarea fumului si a gazelor fierbinti.
Evacuarea fumului si a gazelor fierbinti (desfumarea) este procesul de extragere din spatiile incendiate a unei parti din fumul si gazele de ardere in scopul asigurarii conditiilor de evacuare a utilizatorilor si a folosirii mijloacelor de interventie la stingere, precum si pentru evacuarea gazelor fierbinti degajate de incendiu in fazele de dezvoltare.
Desfumarea se poate realiza in mod natural sau mecanic:
1) Desfumarea naturala (prin tiraj natural organizat) se realizeaza prin evacuarea fumului si introducerea de aer proaspat, direct sau prin tubulatura avand legatura direct cu exteriorul, realizata astfel ca sa asigure o eliminare satisfacatoare a fumului din spatiul respectiv;
Evacuarea naturala a fumului se poate face prin unul din urmatoarele sisteme :
-prin ferestre de desfumare in fatada;
-prin trape pe acoperia;
-prin guri de evacuarea fumului.
Introducerea de aer proaspat (denumit si aer de compensare) se poate face prin unul din urmatoarele sisteme:
-prin ferestrele de desfumare din fatada;
-prin usile spatiului care se desfumeaza, care dau spre exterior sau spre volume ce pot fi usor aerisite;
-prin scari deschise;
-prin guri de introducere.
2) Desfumarea mecanica (prin tiraj mecanic) este asigurata prin extragerea mecanica a fumului si introducerea de aer proaspat in mod natural sau tot pe cale mecanica, cu dispozitive astfel dispuse incat sa asigure o desfumare a volumului considerat.
Desfumarea mecanica si dirijarea fumului se realizeza cu clapeti rezistenti la foc, voleti de desfumare, grile rezistente la foc.