Persoane autorizate in conformitate cu OMAI nr. 87/2010 pentru efectuarea lucrarilor de ignifugare a materialelor combustibile.
Activitatea desfasurata de noi este destinata satisfacerii nevoilor unui numar mare de clienti. Rezultatele acestor activitati respecta principiul calitate-siguranta-pret, singurul parametru care demonstreaza viabilitatea activitatii noastre. Pentru noi, sanatatea si protectia oamenilor, a locuintelor si institutiilor este o misiune foarte importanta si de aceea incercam sa ne aducem contributia la viata societatii prin toate activitatile si serviciilor oferite.
Scopul nostru este acela de a oferi un pachet complet de servicii de asistenta si consultanta astfel incat clientii nostri sa devina partenerii de afaceri pe termen lung.
Contactati-ne si solicitati oferta noastra:
IGNIFUGAREA MATERIALELOR CONBUSTIBILE
Poate ca actiunea focului nu poate fi in totalitate prevenita sau oprita (exceptand momentul propriu-zis al interventiei), insa poate fi intarziata, iar uneori, acest lucru face diferenta intre o tragedie si un eveniment neplacut. Procedeul prin intermediul caruia se obtine sporirea nivelului de rezistenta la ardere poarta numele de ignifugare, iar in zilele noastre, reprezinta cea mai eficienta modalitate in acest sens.
Operatiunea de ignifugare poate fi realizata pe orice suprafata recunoscuta pentru usurinta cu care se aprinde si arde. Procedeul in sine consta in aplicarea, prin diferite metode, a unor produse ce contin substante ignifuge, capabile de a intarzia semnificativ declansarea arderii.
Ignifugarea lemnului
Prin ignifugarea lemnului, se intelege aplicarea substantelor ignifuge pe orice tip de suprafata confectionata din acest material: de la peretii exteriori si interior care alcatuiesc o casa, pana la pod, sarpanta, acoperis, piese de mobilier etc. Important de mentionat este faptul ca acest procedeu nu transforma lemnul intr-un material “imun” la foc, insa ii sporeste considerabil rezistenta la ardere.
Strategia poate fi pusa in aplicare prin crearea si aplicarea sistemului protectiei la incendiu, combinand sistemul protectiei pasive la incendiu cu sistemul protectiei active la incendiu.
Goluri de trecere – modalitati de ignifugare
Cat priveste metodele de ignifugare, acestea pot fi: prin imersie, pulverizare sau pensulare. Metoda prin imersie se refera la scufundarea propriu-zisa a elementelor ce se doresc ignifugate in substantele aferente. Desi este mai greu de efectuat si presupune mai mult timp, reprezinta totodata si cea mai eficienta dintre toate modalitatile enumerate. Metodele de ignifugare prin pulverizare si pensulare (metode de suprafata) prezinta avantajul major de a fi mai usor si mai rapid de efectuat, atat in cazul elementelor neasamblate, cat si pe suprafete care deja fac parte dintr-o constructie, fie imobil rezidential sau piesa de mobilier.
Pentru ca efectele operatiunii de ignifugare sa fie durabile, este esential ca ignifugarea sa fie realizata respectand intocmai indicatiile producatorului legate de substantele ignifuge. De asemenea, ignifugarea trebuie intretinuta in timp, cu alte cuvinte, refacuta la perioade de timp bine stabilite.