Persoane autorizate in conformitate cu OMAI nr. 87/2010 pentru efectuarea lucrarilor de ignifugare a materialelor combustibile.
PAGINA DISPONIBILA
PROMOVATI SOCIETATEA DUMNEAVOASTRA AICI
contact@psi-romania.ro
IGNIFUGAREA MATERIALELOR CONBUSTIBILE
Modalități de ignifugare a lemnului
Lemnul se poate ignifuga prin mai multe metode: imersie, pulverizare sau pensulare.
Metoda prin imersie:
- Această metodă se folosește exclusiv pentru lemnul neasamblat, care se scufundă în substanțele specifice ignifugării
Metodele de ignifugare a lemnului prin pulverizare și pensulare:
- Ignifugarea lemnului prin pulverizare și pensulare au marele avantaj de a fi mai ușor și mai rapid de efectuat. Metodele acestea sunt potrivite atât pentru lemnul neasamblat, cât și pentru suprafața celui care deja face parte dintr-o construcție, fie imobil rezidențial sau piesă de mobilier.
Indicațiile producătorului de substanțe neinflamabile trebuie respectate cu strictețe, pentru ca efectele procesului de ignifugare a lemnului să fie cât mai durabile. De asemenea, este important să se repete tratamentul de ignifugare la intervale constante de timp.
Ignifugare pod
Efectuarea procesului de ignifugare a podului este extrem de necesară, deoarece este un spațiu foarte practic în care se păstrează serii variate de bunuri, obiecte, sau chiar și provizii dacă vorbim despre podurile de la țară, pe care oamenii le au ca și anexa a gospodăriei. Indiferent de tipul de construcție a podului, aplicarea acestui tratament va asigura păstrarea acestui spațiu de depozitare în cazul izbucnirii unui incendiu, împreună cu toate bunurile care se află în el.
Deoarece majoritatea sunt confecționate din lemn, ignifugarea podurilor presupune exact același proces care se efectuează și pentru celelalte construcții sau obiecte realizate din acest material. Este important ca metodele de imersie, pulverizare sau pensulare să se aplice pentru toate elementele care formează podul (de la șarpantă și căpriori, până la stâlpii de susținere), pentru ca eficiența ignifugării împotriva focului să fie cât mai ridicată.
Ignifugarea șarpantă
Șarpanta este un schelet de rezistență care reprezintă una dintre piesele principale a oricărui tip de acoperiș, având rolul de a susține învelitoarea. Acest schelet pentru acoperiș este confecționat de obicei din lemn de rășinoase sau lemn de foioase, semiprelucrat sau prelucrat. Deoarece șarpanta are rolul foarte important de a susține învelitorile și de a asigura, la propriu, un acoperiș deasupra capului, efectuarea procesului de ignifugare a acestui element este extrem de important pentru protejarea acoperișului împotriva focului.
Construcțiile care încă sunt în stadiu de ridicare, au cea mai mare nevoie de aplicarea tratamentului de ignifugare a șarpantei. Acest proces se va efectua urmărind câțiva pași foarte importanți. Mai întâi, suprafața lemnului se va curăța de praf, noroi, var, sau orice urmă de vopsea sau substanță chimică. Apoi, dacă lemnul are goluri sau crăpături, acestea vor fi mai întâi reparate, pentru ca aplicarea substanțelor ignifuge să fie cât mai să dea rezultate cât mai bune. După ce toți acești pași au fost îndepliniți, se poate începe ignifugarea propriu-zisă, alegând una din metodele disponibile: imersie, pulverizare sau pensulare.
Ignifugare terasă
Aplicarea tratamentului de ignifugare a terasei este foarte importantă, atât în cazul suprafeței din lemn care face parte din orice construcție, cât și pentru spațiul din spatele casei care este destinat relaxării. Acest proces reprezintă singura modalitate în care terasa din lemn va fi rezistentă împotriva acțiunii focului, în eventualitatea producerii unui eveniment nefericit. Datorită ignifugării, incendiul nu se răspândi cu rapiditate, ceea ce va permite intervenția promptă pentru stingerea focului.
Atunci când se va efectua ignifugarea terasei, se vor respecta aceleași reguli ca atunci când tratamentul este destinat altor suprafețe din lemn. Două dintre cele mai importante reguli pentru aplicarare unei ignifugării de calitate și de durată, sunt următoarele: respectarea specificațiilor substanțelor neinflamabile și a tehnologiei acestui proces.
Protectie lemn
Lemnul este un material natural care favorizeaza existenta insectelor sau ciupercilor. De aceea, atunci când este folosit ca material de construcție sau pentru confectionarea instrumentelor muzicale, sculpturilor sau mobilierului, lemnul trebuie protejat de acțiunea acestora.
Pentru ca efectele operatiunii de ignifugare sa fie durabile, este esential ca ignifugarea sa fie realizata respectand intocmai indicatiile producatorului legate de substantele ignifuge. De asemenea, ignifugarea trebuie intretinuta in timp, cu alte cuvinte, refacuta la perioade de timp bine stabilite.
Se pot ignifuga urmatoarele suprafete din lemn: PAL. PFL, PAF, PAL-CON etc.
Procedura se desfasoara in trei pasi si necesita pregatirea suprafetei (curatarea suprafetei si corectarea imperfectiunilor), aplicarea primului strat de substante ignifuge si apoi aplicarea celui de-al doilea strat la 24 de ore de la aplicarea primului strat.
Avem materiale combustibile (A1, A2), practic inflamabile (B), dificil inflamabile (lemnul ignifugat C), mediu inflamabile (D), usor inflamabile (E), foarte usor inflamabile (F).
Pentru fiecare dintre materiale se utilizeaza proceduri corespunzatoare pentru a le ignifuga.
Desi sediul nostru se afla in Brasov, serviciile oferite de catre echipa pot fi solicitate si de catre clientii din restul tarii.
Beneficiile serviciilor de ignifugare oferite de catre echipa noastra:
- Personalul vine intotdeauna cu solutii profesioniste de ignifugare. Investim in aparatura de ultima generatie si in instruirea corespunzatoare a personalului.
- Preturi avantajoase pentru pachetele de servicii oferite.
- Experienta personalului.