Nume: |
ARCI SURVEILLANCE SOLUTIONS S.R.L. |
E-mail: |
office@arciss.ro |
Telefon: |
0753.862.656 |
Website: |
https://arciss.ro/ |
Adresa: |
Botosani, Strada Vârnav 28 |
Persoane autorizate in conformitate cu OMAI nr. 87/2010 pentru efectuarea lucrarilor de ignifugare a materialelor combustibile.
Firma noastră promovează pe piața județului Botosani servicii în domeniile PSI - apărarea împotriva incendiilor si sisteme de supraveghere complexe.
Personalul societății a căutat, în spiritul legislației în vigoare, să consilieze conducerile unor interprinderi mici, mijlocii și mari.
Clienţii noştri beneficiază de oferte personalizate, precum şi consultanţă individualizată.
Promptitudinea, seriozitatea precum şi evidenţa scadenţelor serviciilor oferite fac din firma noastră un partener ideal în gestiunea nevoilor clienţilor noştri.
Oferim ceea ce pentru dumneavoastră este important: servicii realizate de specialiști, într-un timp rezonabil, la costuri optime. Oferim solutii profesionale de protejare a spatiilor comerciale si rezidentiale. Prin gama de produse disponibile si a serviciilor noastre, dorim sa iti oferim siguranta de care ai nevoie si pe care o meriti. ARCI SURVEILLANCE SOLUTIONS inseamna siguranta
Activitatea de baza este livrarea si instalarea de sisteme de securitate. Produsele oferite de noi sunt moderne si de cea mai inalta calitate, in conformitate cu standardele europene din domeniu. Colaboram cu producatori si distribuitori autorizati de echipamente de securitate.
Contactați-ne și beneficiați de un pachet integrat de servicii pentru activitatea de situaţii de urgenţă, mentenanţă şi verificări periodice.
0753.862.656
office@arciss.ro
Evaluare riscuri, proiectare si instalare a sistemelor de semnalizare, alarmare, alertare în caz de incendiu
Incendiile sunt extrem de periculoase pentru viata oamenilor si devastatoare pentru bunurile materiale. Pentru a putea interveni la timp si a limita pagubele cauzate de incendii, se recomanda instalarea unui sistem automat de detectie si semnalizare incendiu.
Lucrările de proiectare a sistemelor şi instalaţiilor de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu sunt efectuate numai de către personal care deţine certificat de competenţă profesională în acest sens, respectiv pentru ocupaţia Proiectant sisteme de securitate - Cod COR 215119 , cu competenţe specifice domeniului de autorizare .
La nivelul societăţii există person al care deţine certificate de competenţă profesională, astfel încât cumulat, acoperă, la nivelul suplimentului descriptiv, toate unităţile de competenţă specifice. La efectuarea lucrărilor de proiectare a sistemelor şi instalaţiilor de semnalizare, alarmar e şi alertare în caz de incendiu se vor respecta prevederile legislaţiei, normativelor, reglementărilor tehnice şi standardelor în vigoare precum şi specificaţiile tehnice ale echipamentelor utilizate.
Exista implementata o procedura aprobata si de catre Centrul National pentru Securitate la Incendiu si Protectie Civila Bucuresti, conform careia proiectarea trebuie sa aigure:
-Prelucrarea datelor despre cladire (cladirile) la care se va face proiectarea;
-Dimensionarea instalatiei si stabilirea modului de echipare a cladirii (cladirilor) cu instalatii ori sisteme de semnalizare incendiilor: sistem ori instalatie adresabila ori conventionala;
-Zonarea cladirii: zone de incendiu si zone de alarmare;
-Alegerea detectoarelor si declansatoarelor manuale, amplasarea acestora: de temperatura, de fum, combinate, punctuale ori lineare, etc.;
-Alegerea si amplasarea dispozitivelor de alarmare;
-Alegerea spatiului destinat centralei de semnalizare a incendiilor;
-Alegerea cablurilor, conditii de realizare a instalatiilor:;
-Alegerea surselor de alimentare, conditii de realizare a alimentarii;
-Elaborarea memoriului tehnic si a celorlalte componente scrise si desenate ale proiectului.
Sisteme hidranti
Avem experienta de peste 9 ani în domeniu, personal calificat si aparate profesionale de ultima generatie
Montaj si intretinere pentru sistemele si instalatiile de limitare si stingere a incendiilor.
Asiguram toate operatiunile necesare conform legii atat pentru hidranti exteriori cat si pentru hidranti interiori
Stiat ca Hidrantul necesita o intretinere trimestriala? Noi asiguram mentinerea instalatiei in stare permanenta de functionare, respectand cerintele legale.
Servicii de verificare hidranti de incendiu interiori. Echipa care va realiza verificarile este autorizata pentru efectuarea lucrarilor de instalare si mentenanta a sistemelor de stingere. Controlul si verificarea instalatiilor de stingere a incendiilor se efectueaza de catre personal de exploatare specializat si instruit in acest scop.
Echipa noastra efectueaza urmatoarele operatiuni:
-Verificare vizuala generala;
-Verificare grad de coroziune;
-Verificare furtune;
-Verificarea ajutajelor de refulare;
-Verificare/manevre robineti;
-Verificare capete de conexiune;
-Verificare garnituri de etanseitate;
-Verificarea cutiilor de protectie;
-Verificarea indicatorilor si a etichetelor;
-Verificarea dotarii cu chei de actionare;
-Curatare, revopsire ungere;
-Hidrantii de incendiu interiori se vor marca conform prevederilor legislatiei in vigoare; Verificare la presiune a intregii instalatii;
-Emitere buletin de verificare al instalatiei.
Mentenanta instalatii stingere incendii si revizia tehnica a acestor sisteme este facuta de catre un expert in domeniu in conformitate cu normele europene, dar si in functie de criteriile specificate de catre producatorul instalatiei.
MENTENANTA HIDRANTI INTERIORI
• Verificare vizuala generala
• Verificare grad de coroziune
• Verificare furtune
• Verificarea ajutajelor de refulare
• Verificare/manevre robineti
• Verificare capete de conexiune
• Verificare garnituri de etanseitate
• Verificarea cutiilor de protectie
• Verificarea indicatorilor si a etichetelor
• Verificarea dotarii cu chei de actionare
• Curăţare, revopsire ungere;
• Hidrantii de incendiu interiori se vor marca conform prevederilor legislatiei in vigoare
REVIZII ANUALE Hidranti
Revizia anuală – se va executa o revizie completă a întregii instalaţii cu înlocuirea elementelor de etanşare necorespunzătoare, curăţire şi protejare anticorozivă adecvată care cuprinde:
• controlul etanşeităţii instalaţie de alimentare cu apă (conducte, îmbinări, armături, hidranţi interiori şi exteriori);
• verificarea gradului de corodare sau depunere prin demontarea armăturilor de pe traseu şi controlarea capetelor conductelor;
• verificarea modului de fixare a suporţilor conductelor şi a armăturilor şi a gradului de uzură al garniturilor aferente;
• verificarea modului de funcţionare al armăturilor de închidere (uşurinţa de manevrare, gradul de închidere şi deschidere, starea garniturilor). Armăturile se vor demonta şi se vor curăţa, iar pentru etanşeitate se folosesc garnituri noi.
Desfumare - echipamente desfumare, evacuare fum, trape fum
Evacuarea fum naturala sau mecanica cu o trapa de fum și dispersia spre exteriorul cladirii a gazelor fierbinți ( sisteme desfumare ) este procesul de extragere din spațiile incendiate a unei părți din fumul și gazele de ardere în scopul asigurării condițiilor de evacuare a utilizatorilor și a folosirii mijloacelor de intervenție la stingere, precum și pentru evacuarea gazelor fierbinți degajate de incendiu în fazele de dezvoltare.
Proiectarea atenta si implementarea acestor instalatii de securitate, ca mijloace de protectie la incendiu asigura in primul rand mentinerea libera de fum a cailor de evacuare si acces, precum si eficienta interventiei pentru stingerea incendiului in faza lui incipienta. In plus, instalatiile de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti contribuie la reducerea efectului de ardere generalizata, la protectia echipamentelor si a mobilierului si in final reduce pagubele cauzate de descompunerea termica.
Echipa Arciss oferă servicii de proiectare/instalare și întreținere sisteme desfumare și instalațiilor de ventilare pentru evacuarea fumului și a gazelor fierbinți.
Conform Normativului P118-99, dotarea cu instalaţii de de evacuare fum (desfumare) şi gaze fierbinţi este necesară la urmatoarele tipuri de construcţii şi/sau spaţii:
1. Desfumare cladiri civile (PUBLICE) - evacuare fum
Art.3.5.2. Încăperile de depozitare a materialelor şi substanţelor combustibile solide, cu aria mai mare de 36mp, precum şi casele de scări de evacuare şi încăperile tampon fără lumină naturală, se prevăd cu dispozitive de evacuare a fumului, sau cu sisteme mecanice de evacuare a fumului.
Art.3.5.3. circulaţiile comune orizontale, inclusiv încăperile tampon şi casele de scări de evacuare ale nivelurilor subterane închise, destinate publicului, vor fi prevăzute cu sisteme independente de evacuare a fumului (desfumare) faţă de nivelurile supraterane.
Art.3.5.4. Asigurarea evacuării fumului din atriumuri în caz de incendiu, este obligatorie. Acestea se realizează prin dispozitive cu deschidere automata.
Art.3.5.6. Toate încăperile şi spaţiile deschise direct spre atrium (magazinele comerciale, expoziţii şi altele similare care necesită desfumare) vor avea asigurate posibilităţi de evacuare a fumului în caz de incendiu (desfumări) independente de atrium.
Art.3.5.7. Încăperile necompartimentate, cu aria construită mai mare de 10.400mp se prevăd cu sisteme de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi, care să limiteze propagarea incendiilor.
2. Sisteme desfumare cladiri de productie/depozitare folosind trapa de fum
Art.5.5.3. Construcţiile pentru depozite şi încăperile pentru depozitare cu aria mai mare de 36mp, încadrate în categoriile A, B sau C(BE3a,b sau BE2) de pericol de incendiu, vor avea asigurată evacuarea fumului (desfumarea) prin tiraj natural-organizat sau sistem mecanic corespunzător.
Art.5.5.4. Casele de scări închise, care nu au ferestre spre exterior şi după caz, încăperile tampon de acces la acestea, vor avea asigurate posibilităţi de evacuare a fumului (desfumare), prin tiraj natural-organizat.
Art.5.5.5. În toate situaţiile exceptând casele de scări evacuarea natural-organizată a fumului se poate înlocui cu evacuarea mecanică a acestuia
Art.5.5.6. Atunci când se asigură sisteme de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi produse în caz de incendiu, nu mai este obligatorie evacuarea fumului (desfumare).
Art.5.5.7. Evacuarea fumului (desfumarea) din spaţiile de depozitare va fi independent de cea a spaţiilor de producţie, indiferent de modul în care se realizează (prin tiraj natural organizat sau mecanic).
3. Sisteme desfumare cladiri cu functii mixte
Art.7.5.3. De regulă, porţiunile de construcţii cu funcţiuni distincte, se prevăd cu dispozitive independente de evacuare a fumului în caz de incendiu, separate de evacuări ale fumului din alte funcţiuni. Căile de circulaţie si evacuare comune (orizontale şi verticale) ale unei construcţii cu funcţiuni mixte, se pot prevedea cu un singur sistem de evacuare a fumului (desfumare), independent de evacuările fumului din spaţiile funcţiunilor dispuse în construcţie.
Art.7.5.4. Pentru funcţiuni diferite cu acelaşi risc sau pericol de incendiu dispuse în construcţie, în cazuri justificate tehnic se pot realiza instalaţii comune de evacuare a fumului în caz de incendiu, cu condiţia luării măsurilor de protecţie care să asigure limitarea propagării incendiilor între funcţiuni prin tubulaturile care străpung elementele de separare a funcţiunilor (pereţi, planşee).
Art.7.5.5. Este obligatorie realizarea independentă a evacuarii fumului în caz de incendiu din sălile aglomerate[1], din depozite pentru materiale şi/sau substanţe combustiblile, precum şi din alte încăperi şi spaţii ale construcţiei cu funcţiuni mixte pe care le stabileşte beneficiarul.
Art.7.5.6. Atunci când este obligatorie evacuarea fumului (desfumare) din încăperi şi spaţii cu risc mare de incendiu, la acestea se prevăd dispozitive sau sisteme de evacuare independente de evacuare a fumului.
Art.7.5.7. Ghenele şi canalele pentru evacuarea fumului dintr-o funcţiune distinctă, nu trebuie să treacă prin alte funcţiuni, iar când aceasta este justificată tehnic, pe toată porţiunea de trecere pereţii ghenelor sau canalelor vor fi din materiale incombustiblie cu rezistenţa la foc corespunzătoare densităţii sarcinii termice din spaţiul respective, dar minimum 2 ore.
Art.7.5.8. Cu excepţia caselor de scări, în toate situaţiile, evacuarea fum natural-organizată se poate înlocui cu evacuarea mecanică a acestuia, în condiţiile şi cu respectarea prevederilor normativului.
Nota : Încăpere sau grup de încăperi care comunică direct între ele prin goluri (protejate sau neprotejate), în care suprafaţa ce-i revine unei persoane este mai mică de 4mp şi în care se pot întruni simultan cel puţin 150 de persoane (săli de spectacole, săli de întruniri, încăperi pentru expoziţii, muzee, cluburi, cinematografe, comerţ, cazinouri, discoteci, etc.). Când sunt situate la parter, se consideră săli aglomerate cele cu mai mult de 200 de persoane. (Conf. art. 1.2.48 din Normativul P118-99).
Ventilarea se realiza în mod natural sau mecanic cu echipamente specifice.
1) Desfumarea naturală - evacuare fum
(prin tiraj natural organizat) se realizează prin evacuarea fumului și introducerea de aer proaspăt, direct sau prin tubulatură având legătură directa cu exteriorul, realizată astfel ca să asigure o eliminare satisfăcătoare a fumului din spațiul respectiv;
Evacuarea naturală a fumului se poate face prin unul din următoarele sisteme :
-prin ferestre de desfumare în fațadă
-prin trape pe acoperiș
-prin guri de evacuarea fumului
Introducerea de aer proaspăt (denumit și aer de compensare) se poate face prin unul din următoarele sisteme:
-prin ferestrele de desfumare din fațadă;
-prin ușile spațiului care se desfumează, care dau spre exterior sau spre volume ce pot fi ușor aerisite
-prin scări deschise
-prin guri de introducere
2) Sisteme desfumare mecanică prin trapa de fum si motor
(prin tiraj mecanic) este asigurată prin extragerea mecanică a fumului și introducerea de aer proaspăt în mod natural sau tot pe cale mecanică, cu dispozitive astfel dispuse încât să asigure o desfumare a volumului considerat.
Desfumarea mecanica și dirijarea fumului se realizeza cu:
-clapeti rezistenti la foc
-voleți de desfumare
-grile rezistente la foc
Tipuri trape de fum
-Trapa de fum electrica – are ca mecanism de deschidere un actuator electric alimentat la 24V.
-Trapa de fum pneumatica – are mecanism de deschidere un piston pneumatic ce este acționat cu gaz (CO2). Deschiderea se poate realiza cu impuls pneumatic, prin traseu teava de cupru si butelie CO sau/si cu impuls electric (24V).
-Trapa de fum pirotehnica – are mecanismul de deschidere un ax metalic introdus într-o teacă la baza căreia este montată o încărcătură explozibilă. Deschiderea se poate realiza cu impuls pneumatic, prin traseu teava de cupru si butelie CO sau/si cu impuls electric (24V).
-Trapa de fum mecanica – are mecanismul de deschidere format dintr-un tandem de 2 sau 3 resorturi (telescoape) oleo-pneumatice – comprimare cu gaz. Deschiderea se poate realiza cu impuls pneumatic, prin traseu teava de cupru si butelie CO sau/si cu impuls electric (24V).
-Trapele de fum și luminatoarele aduc lumina prin acoperiș, reduc riscurile și pagubele cauzate de incendiu - chiar pot salva vieți !
Adaugarea de trape de fum si componente pentru ventilatie, va ofera posibilitatea sa va transformati solutia de lumina naturala intru-un sistem de evacuare fum si ventilatie zilnica eficient. Gama larga de produse si accesorii standard pot fi combinate in multe feluri cu cupole luminatoare simple si luminatoare continue de acoperis sau cu sistemele de deschidere cu lamele (voleti).
Lumina ce trece prin luminatoare este de cinci ori mai mare decât cea care care trece print-o fereastră din fațada clădirii. Lumina și ventilația naturală datorată luminatoarelor are un impact pozitiv asupra confortului oamenilor din clădire, iar reducerea consumului de energie duce la reduceri de costuri ce le face foarte rentabile.
Vasta experienta ARCI SS ajută clientul prin toate fazele proiectului de la proiectare, dimensionare, ofertare, la comanda, până la instalare. Prin oferirea unui sistem complet de acoperiș, Icopal asigură o aprovizionare eficientă, de înaltă calitate și o soluție perfect funcțională.
CENTRALE PENTRU SISTEME DESFUMARE
Pentru comanda și declanșarea sistemelor de acționare pentru evacuarea fumului si a gazelor fierbinti, precum și regimul de ventilare zilnică în proecte de contrucții mai mici sau în casa scărilor se utilizeaza Centrale de desfumare.
SISTEME DE SUPRAVEGHERE
Sisteme antiefractie
ARCI SURVEILLANCE SOLUTIONS SRL este licentiata de catre Inspectoratul General al Poliei Romane sa efectueze lucrari de proiectare pentru sisteme de securitate, detinand personal calificat atat pentru activitatea de proiectare cat si pentru activitatile ulterioare (instalare, mentenanta).
Oferim servicii de proiectare sisteme de securitate atat pentru cladiri/spatii noi cat si pentru sisteme ce necesita modernizare sau inlocuire completa.
Evaluare riscuri, proiectare si instalare sisteme securitate.
Inainte de a va concepe sistemul dumneavoastra de securitate, trebuie sa luati in considerare urmatoarele:
1.Evaluati din punctul de vedere a riscurilor de securitate obiectivul pe care doriti sa il protejati.
2.Determinati punctele normale de intrare in viitoarea zona protejata (usi de intrare, usi de garaj si orice usa pe care intrati in mod normal in perimetru).
3. Faceti un plan pe hartie si insemnati TOATE punctele posibile – in mod rezonabil – de patrundere si imaginati-va scenarii plauzibile de efractie..
4. Alegeti un loc ferit in care sa montati centrala antiefractie ( fie in pivinita, camari sau alt loc mai putin accesibil in mod normal).
5. Sistemul il veti putea concepe in sistem “multi-treapta”. Astfel, in cazul in care spargatorul trece printr-un mijloc de protectie , sa-l “intampine” alt echipament .
6. Incepeti prin a va proteja intrarile comune si naturale – in principal porti si/sau usi de intrare. Pentru acestea puteti utiliza contactele magentice.
7. Totusi, nu e bine sa va incredeti intr-un singur mijloc de protectie ( pe langa faptul ca se poate defecta, el poate fi scos din uz in mod intentionat.) Dublati contactele magnetice cu detectoare de miscare, acolo unde stiti sau va asteptati sa aveti un trafic mai mare ( ex: holul care duce spre sufragerie sau dormitor)
8. Urmatorul nivel de securitate va trebui sa abordeze “deschiderile accesibile” cum ar fi usile si geamurile de la nivelul cel mai de jos.
9. Daca aveti zone usor de escaladat luati in considerare si zonele de la etaj, inclusiv deschiderile din acoperis ( mai ales daca locuinta este alipita de alte case vecine)
10.Un nivel bun de securitate presupune o anuntare cat mai timpurie, chiar anticipata, a tentativei de efractie. De aceea, pentru zonele de la parter puteti monta detectoare de geam spart, astfel incat sa puteti fi anuntat inca din faza in care cineva ar incerca sa patrunda prin geam.
11. Barierele cu infrarosu constituie cel mai simplu mijloc de protejare a gardurilor, curtilor si chiar a peretilor, impotriva escaladarii acestora catre deschiderile din casa.
12. Dupa ce v-ati amplasat echipamentele antiefractie, verificati inca o data daca acestea “acopera” zonele in vederea unei protectii fara puncte slabe.
Camere de supraveghere
O societate autorizata si specializata in proiectarea, instalarea si întreţinerea sistemelor de securitate. Lucrările executate beneficiază de minim 1 AN garanţie pentru echipamente (garanţia producătorului) si de inca 1 AN garanţie pentru cablaje in cazul încheierii unui contract de service post-garanţie. In perioada de garanţie a echipamentelor beneficiaţi de doua verificări complete a sistemelor (o data la sase luni). De asemenea, in perioada de garanţie, service-ul este asigurat in termen de maximum 24 ore de la data preluării reclamaţiei in Botoşani si de 48 ore in alta localitate.
Proiectele realizate sunt supuse avizării de către Inspectoratul Judeţean de Politie Botoşani (sau alt judeţ, in funcţie de sediul beneficiarului) conform Legii nr.333/2003. Societatea noastră este autorizata sa proiecteze, configureze si sa monteze sisteme de supraveghere si antiefractie, având licenţa cu numărul 3360/T/17.11.2014.
Societatea deţine toate autorizaţiile necesare desfasurarii activităţii si va oferă soluţii optime atât din punct de vedere financiar cat si din punct de vedere tehnic.
Societatea deţine si licenţa de funcţionare eliberata de Inspectoratul General al Politiei Romane-Direcţia Politiei de Ordine Publica privind activitati de prioectare si instalare.
Camere-de-Supraveghere-BotosaniMontaj Sisteme de Supraveghere, Montaj Camere de Supraveghere
Ne adaptam cu usurinta cerintelor clientilor nostri: indiferent ca vreti sa va protejati afacerea, familia si casa, garajul sau masina sau sa supravegheati bona copilului dvs., noi suntem alegerea potrivita.
Sistemele de supraveghere video reprezinta un sistem cu circuit inchis, acest lucru insemnand ca accesul la imaginile redate de acest sistem va fi unul limitat, oferit doar persoanelor cu drept de utilizator.
Componentele unui sistem de supraveghere video:
-camere de supraveghere
-monitor pentru vizualizarea imaginilor
-un videorecorder (DVR) pentru inregistrarea imaginilor preluate de camerele de supraveghere video
-surse de alimentare pentru camerele de supraveghere video alte echipamente
Putem configura sisteme de supraveghere dintre cele mai simple (o camera conectata la un monitor) pana la sisteme complexe, adaptate la ultimele aparitii pe piata de domeniu. Configuram si montam sisteme wireless sau cu fir, de interior si/sau exterior, cu vedere pe timp de zi / noapte, sisteme cu camere ascunse, fixe sau mobile, submersibile etc. Configurarea unui sistem TVCI se face in functie de o serie larga de factori si doar impreuna cu clientul. Prin urmare, va invitam sa ne contactati pentru a alege impreuna sistemul de supraveghere cel mai potrivit pentru dumneavoastra.
Sisteme de control acces
Nevoia de control acces a aparut ca urmare a necesitatii de securitate si automatizare, de a limita accesul anumitor persoane si de a permite persoanelor autorizate sa aiba acces usor in zone prestabilite, doar pe baza unui card de acces.
Cand vorbim despre control acces automat vorbim si despre pontaj, de aici si Sistemele de Control Acces si Pontaj. Acestea au functia de a monitoriza o persoana din momentul in care intra in incinta unei cladiri securizate pana la parasirea acesteia, indicand exact locul unde a fost folosit cardul de acces.
Practic prin folosirea unui Sistem de Control Acces se permite, in spatiile protejate, accesul persoanelor in conformitate cu anumite reguli prestabilite.
In cadrul corporatist astfel de sisteme de securitate sunt utilizate in mod constant de foarte mult timp, insa in ultima perioada necesitatea s-a extins si in cadrul rezidential si tot mai des intalnim aceasta metoda de securitate.
Pentru acces si pentru identificarea persoanelor sunt folosite o serie de tehnologii cea mai raspandita fiind cartela de proximitate. Controlul aceesului se face si pe baza tag-ului de proximitate, pe baza citirii de retina, amprentei sau codului de acces.
La usile de acces sau la intrarile in parcari sunt instalate cititoarele. Atunci cand o persoana foloseste cardul de acces, introduce codul sau pune amprenta, usa se deschide doar in cazul in care persoanei respective ii este permisa intrarea in acel loc si in acel moment. In companiile mari sistemul de control acces este extins si in interiorul cladirilor, astfel unei persoane ii poate fi interzis accesul in anumite birouri sau accesul pe anumite etaje.
Incintele securizate cu un sistem de control acees ofera chiar mai mult prin folosire de diferite softuri de manageriere care permit o evidenta clara a orelor de intrare si de iesire a unei persoane, timpul petrecut de catre aceasta in afara biroului, cuantificarea intarzierilor la programul de lucru intr-o luna, cuantificarea orelor suplimentare, cate persoane se afla la un moment dat in cladire etc.
Solutii de securizare a cardurilor de control acces.
Cartela de proximitate este cea mai utilizata tehnologie.
Sisteme de control acces
Sistemele de control acces si pontaj sunt diverse, de la cele stand alone, mai ieftine si mai putin complexe, la sisteme complexe. Tot in categoria sistemelor de control acces intra si incuietorile de control acces pentru birouri, sistemele de control acces din interiorul hotelurilor, turnichetii, portile rotative si barierele auto.
Sistemele de control acces ieftine stand alone
Acest sistem de control acces, denumit stand alone, este alcatuit dintr-un controler de acces cu functie de pontaj, tastatura si cititor de proximitate incorporat. Sistemele de control acces stand alone, ieftine sunt usor de instalat.
Acestea pot fi instalate atat la interior cat si la exterior. Functioneaza cu cartela de acees, tag, cod de acces sau amprenta.
Sistemele complexe de control acces si pontaj
Sistemele complexe de control acces si pontaj reprezinta un instrument de management si gestionare a intrarilor si iesirilor dintr-o anumita zona sau cladire, având misiunea de protejare a personalului, cladirilor, echipamentelor, depozitelor si datelor confidentiale. Un sistem complex de control acces si pontaj are urmatoarele componente: centrale de control acces sau controlere, programul (software) de control acces, cititoare de cartele de control acces, cartele sau carduri de control acces, butoane, yale, electromagneti, amortizoare, turnicheti.
Mai multe detalii despre componentele unui sistem complex de control acces si pontaj le gasiti la sectiunea „sisteme de control acces”, inclusiv schema sistemului.
Incuietorile de control acces pentru birouri sau domeniul hotelier
Aceste incuietori de control acces sunt foarte practice, nu necesita cablare si functioneaza cu baterii. Cu ajutorul lor accesul se face rapid prin amprenta sau cartela de proximitate. Sunt similare siatemelor de control acces coplexe, diferenta constand in lipsa cablarii. Acestea pot functiona (domeniul hotelier de exemplu) cu un software care atribuie cartele de acees, pe perioade determinate de timp si dispozitive care programeaza incuietorile si citesc memoria acestora.
Sisteme de control acces cu turnicheti si porti rotative si bariere auto
Sistemul de control acces cu turnicheti si porti rotative permit accesul persoanelor in incinta cladirilor una cate una, avand un grad sporit de securitate, fiindca nu permite intarea mai multor persoane cu aceeasi cartela de acces. Cladirile cu trafic intens de persoane au nevoie de contorizare si restrictionare a accesului, de accea este potrivit acest tip de sistem.
Barierele auto reprezinta sisteme de control acces pentru autovehicule. Componentele si detalii despre acest sistem gasiti la sectiunea „sisteme de parking si ticketing”.
Beneficiile aduse de folosirea smart cardului de acces
Cand vrei sa alegi un sistem de control acces printre optiuni putem include: cartelele de proximitate, cardurile cu banda magnetica, sisteme biometrice si smart carduri.
Asa cum am precizat si mai sus un smart card contine un cip pe care se regasesc informatii personale despre propietar si punctul sau puctele unde ii este permis accesul.
Un beneficiu pe care smart cardurile il aduc este compatibilitatea cu diferite tehnologii cum ar fi sitemele cu banda magnetica si sistemele biometrice. Acesta permite folosirea smart cardului de acces in diverse locatii cu diferite tehnologii de citire.
Beneficiile smart cardurilor de acces nu se opresc aici. Un smart card ofera flexibilitate prin compatibiliatatea cu diferite tehnologii si posibilitatea folosirii acestuia in diferite locatii. Mai mult decat atat utilitatea poate fi extinsa prin posibilitatea de adăugare de noi panouri de control acces și cititori cu care cardul de acces sa fie compatibil.