Nume:
Ignifugarea materialelor combustibile Bacau
E-mail:
ionita_ghiorghe2005@yahoo.com
Telefon:
0744.437.002
Adresa:
Moinesti, strada Tudor Vladimirescu, Jud. Bacau

Ignifugarea materialelor combustibile Bacau

Persoane autorizate in conformitate cu OMAI nr. 87/2010 pentru efectuarea lucrarilor de ignifugare a materialelor combustibile.

Detalii

   SC T&G SISTEM PROTECTION SRL functioneaza ca si serviciu extern de protectia muncii si situatii de urgenta, avand sediul in Bacau. Ca firma de protectia muncii insotim clientii in cadrul controalelor si asiguram cercetarea accidentelor de munca.
Sanatatea si securitatea in munca sau serviciul de protectia muncii, cum este cunoscut de majoritatea dintre noi, reprezinta ansamblul de actiuni si masuri pentru prevenirea riscurilor profesionale, protectia sanatatii si securitatea lucratorilor, pentru eliminarea factorilor de risc si accidentare prin informarea, consultarea, instruirea, protejarea lucratorilor si a reprezentantilor lor.
   Legea 319 din 2006 impreuna cu normele de aplicare aprobate prin Hotararea de Guvern 1425 din 2006 reprezinta cadrul legislativ care reglementeaza majoritatea masurilor de securitate si sanatate in munca.

 

   Serviciile de prevenirea si stingerea incendiilor se adreseaza tuturor angajatorilor, indiferent de domeniul de activitate, conform Legii 307/2006, pentru protectia persoanelor si a bunurilor companiei impotriva incendiilor.

   Ne dorim ca prin activitatea pe care o desfasuram sa contribuim activ si semnificativ la imbunatatirea activiatii de prevenire si la reducerea numarului de incendii prin protectie pasiva si activa acolo unde este cazul, si consideram ca am inceput deja sa realizam acest lucru!

 

OFERIM:

-  CONSILIERE JURIDICA PE LINIE DE PSI - SU - SSM si RELATII DE MUNCA
-  INTOCMIRE DOCUMENTATIE PE TOATE LINIILE DE SECURITATE
-  IGNIFUGARE MATERIALE COMBUSTIBILE(LEMN)
-  COMERCIALIZARE ECHIPAMENTE SECURITATEA MUNCII SI PSI
-  VERIFICARE INCARCARE STINGATOARE PSI TOATE TIPURILE.

 

CONTACT

  0744.437.002

 

 

 

Servicii

   In calitate de expert Servicii SSM-PSI-SU, va oferim asistenta tehnica cat si documentatia necesara pentru a intra in legalitate si pentru a evita amenzile organelor de control competente.  

   Societatea noastra singura autorizata din zona cu personal cu studii superioare in domeniu, profesionisti, va ofera un pachet de servicii  dupa cum urmeaza:

 

IN DOMENIUL SITUATIILOR DE URGENTA
 

1. Intocmirea documentatiei pentru obtinerea autorizatiei de functionare;
2. Intocmirea planurilor de interventie;
3. Intocmirea organizarii prevenirii si stingerii incendiilor;
4. Intocmirea scenariilor de siguranta la foc;
5. Intocmirea si completarea fiselor de instruire individuala;
6. Executarea instruirii personalului pe linie de situatii de urgenta;
7. Executarea controalelor de specialitate la solicitarea administratiei si intocmirea plnurilor de remedieri a deficientelor;
8. Verificarea si incarcarea tuturor mijloacelor de interventie de pe locurile de munca de orice tip;
9. Achizitionarea si comercializarea mijloacelor de interventie necesare locurilor de munca conform normelor de dotare.
10. Evaluarea factorilor de risc din punct de vedere al prevenirii si stingerii incendiilor.

 

IN DOMENIUL SECURITATII SI SANATATII IN MUNCA
 

1. Intocmirea documentatiei pentru obtinerea avizuluisi/sau autorizatiei de functionare;
2. Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire conform organigramei societatii pe functiuni;
3. Intocmirea planurilor tematice de instruire;
4. Executarea instruirii lucratorilor din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca;
5. Intocmirea fiselor de expunere la riscuri;
6. Executarea prin medicul de medicina muncii a controlului medical periodic;
7. Intocmirea testelor de verificare a cunostintelor lucratorilor anuala;
8. Achizitionarea si comercializarea materialelor de avertizare a locurilor de munca ;
9. Elaborarea de instructiuni proprii de securitate si sanatate in munca;
10. Elaborarea regulamentului de functionare a Comitetului de Securitate;
11. Elaborarea fiselor de post.

 

Tinem permanent legatura cu firma pe care o deservim si in momentul in care se iveste o problema sau un organ de control se prezinta la societate si executa controlul de specialitate il reprezentam pe prestat.
Pentru fundamentarea deciziilor unitatii si conceperea documentelor mentionate la pct.1,2,4,7,8 pentru situatii de urgenta si 1,2,3,6,8,10 pe linie de securitatea si sanatatea muncii se va achita o suma valorica negociata intre parti pe baza executarii comenzilor ferme cu acont de 50%la incheierea contractului si 50%la finalizarea documentatiei.

Rezistenta la foc a elementelor de constructie din lemn si a materialelor pe baza de lemn tratat cu produs/sistem ignifug – este proprietatea acestora de a-si pastra pe o durata determinata stabilitatea, etanseitatea la foc si/sau alta functiune specializata intr-o incercare la foc. Solutia ignifuga pentru termoprotectia lemnului utilizata este certificata de catre Centrul National pentru Securitate la Incendiu si Protectie Civila Bucuresti si Comisia Tehnica in Constructii. Pierderea de masa lemnoasa in urma incercarii la foc conform STAS S.R.652/1998 este de 18 – 20 %, limita admisa fiind de 30 %.  

  

Modalități de ignifugare a lemnului
  

   Lemnul se poate ignifuga prin mai multe metode: imersie, pulverizare sau pensulare.

   Metoda prin imersie:
    - Această metodă se folosește exclusiv pentru lemnul neasamblat, care se scufundă în substanțele specifice ignifugării

   Metodele de ignifugare a lemnului prin pulverizare și pensulare:
    - Ignifugarea lemnului prin pulverizare și pensulare au marele avantaj de a fi mai ușor și mai rapid de efectuat. Metodele acestea sunt potrivite atât pentru lemnul neasamblat, cât și pentru suprafața celui care deja face parte dintr-o construcție, fie imobil rezidențial sau piesă de mobilier.

   Indicațiile producătorului de substanțe neinflamabile trebuie respectate cu strictețe, pentru ca efectele procesului de ignifugare a lemnului să fie cât mai durabile. De asemenea, este important să se repete tratamentul de ignifugare la intervale constante de timp.

 

   Ignifugare pod

   Efectuarea procesului de ignifugare a podului este extrem de necesară, deoarece este un spațiu foarte practic în care se păstrează serii variate de bunuri, obiecte, sau chiar și provizii dacă vorbim despre podurile de la țară, pe care oamenii le au ca și anexa a gospodăriei. Indiferent de tipul de construcție a podului, aplicarea acestui tratament va asigura păstrarea acestui spațiu de depozitare în cazul izbucnirii unui incendiu, împreună cu toate bunurile care se află în el.
   Deoarece majoritatea sunt confecționate din lemn, ignifugarea podurilor presupune exact același proces care se efectuează și pentru celelalte construcții sau obiecte realizate din acest material. Este important ca metodele de imersie, pulverizare sau pensulare să se aplice pentru toate elementele care formează podul (de la șarpantă și căpriori, până la stâlpii de susținere), pentru ca eficiența ignifugării împotriva focului să fie cât mai ridicată.

  

   Ignifugarea șarpantă

   Șarpanta este un schelet de rezistență care reprezintă una dintre piesele principale a oricărui tip de acoperiș, având rolul de a susține învelitoarea. Acest schelet pentru acoperiș este confecționat de obicei din lemn de rășinoase sau lemn de foioase, semiprelucrat sau prelucrat. Deoarece șarpanta are rolul foarte important de a susține învelitorile și de a asigura, la propriu, un acoperiș deasupra capului, efectuarea procesului de ignifugare a acestui element este extrem de important pentru protejarea acoperișului împotriva focului.
   Construcțiile care încă sunt în stadiu de ridicare, au cea mai mare nevoie de aplicarea tratamentului de ignifugare a șarpantei. Acest proces se va efectua urmărind câțiva pași foarte importanți. Mai întâi, suprafața lemnului se va curăța de praf, noroi, var, sau orice urmă de vopsea sau substanță chimică. Apoi, dacă lemnul are goluri sau crăpături, acestea vor fi mai întâi reparate, pentru ca aplicarea substanțelor ignifuge să fie cât mai să dea rezultate cât mai bune. După ce toți acești pași au fost îndepliniți, se poate începe ignifugarea propriu-zisă, alegând una din metodele disponibile: imersie, pulverizare sau pensulare.

 

   Ignifugare terasă

   Aplicarea tratamentului de ignifugare a terasei este foarte importantă, atât în cazul suprafeței din lemn care face parte din orice construcție, cât și pentru spațiul din spatele casei care este destinat relaxării. Acest proces reprezintă singura modalitate în care terasa din lemn va fi rezistentă împotriva acțiunii focului, în eventualitatea producerii unui eveniment nefericit. Datorită ignifugării, incendiul nu se răspândi cu rapiditate, ceea ce va permite intervenția promptă pentru stingerea focului.
   Atunci când se va efectua ignifugarea terasei, se vor respecta aceleași reguli ca atunci când tratamentul este destinat altor suprafețe din lemn. Două dintre cele mai importante reguli pentru aplicarare unei ignifugării de calitate și de durată, sunt următoarele: respectarea specificațiilor substanțelor neinflamabile și a tehnologiei acestui proces.

 

   Protectie lemn
   Lemnul este un material natural care favorizeaza existenta insectelor sau ciupercilor. De aceea, atunci când este folosit ca material de construcție sau pentru confectionarea instrumentelor muzicale, sculpturilor sau mobilierului, lemnul trebuie protejat de acțiunea acestora.

 

Continutul Dosarului specific PSI – SU

Angajatorul este obligat de lege să întocmească o documentație și să-și informeze angajații cu privire la pericole. Acestuia îi revine și obligația de a instrui angajații să știe cum să reacționeze în cazul unui pericol.

Incendiul este un eveniment care, dacă nu este prevăzut și prevenit, poate duce chiar la pierderi de vieți omenești și pagube materiale semnificative. Echipajele specializate se ocupă de stingerea incendiilor, însă este foarte important, pentru ca pierderile să fie reduse la minimum, ca angajații să fie instruiți și să știe cum să acționeze într-un asemenea scenariu.

⦁ Elaborarea Planului de Evacuare in caz de incendiu
⦁ Elaborarea si afisarea instructiunilor in caz de incendiu sau cutremur
⦁ Consultanta la Intocmirea Planului de Interventie in caz de Incendiu
⦁ Elaborarea registrelor de evidenta
⦁ Intocmirea fiselor de instruire individuala in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor – situatii de urgenta
⦁ Stabilirea si elaborarea tematicilor de instructaj
⦁ Intocmirea Fisei Obiectivului conform anexa 5 din OMAI 1474/2006
⦁ Emiterea deciziilor pe linie de PSI cu privire la:
⦁ Organizarea apararii impotriva incendiilor
⦁ Numirea structurii cu atributii de aparare impotriva incendiilor
⦁ Instructajul personalului
⦁ Reglementarea fumatului
⦁ Reglementarea permiselor de lucru cu foc deschis
⦁ Masurile speciale in sezonul canicular
⦁ Puncte vulnerabile la incendiu
⦁ Utilizarea stingatoarelor
⦁ Comportament in caz de incendiu/cutremur
⦁ Consultanta in vederea obtinerii Autorizatiei de Securitate la Incendiu
⦁ Proceduri, obligatii si responsabilitati in situatii de urgenta

 

Instruirea Angajatilor

⦁ Instructajul in domeniul PSI-SU (prevenire si stingere incendii – situatii de urgenta):
⦁ Instructajul introductiv general
⦁ Instructajul la locul de munca
⦁ Instructajul periodic
⦁ Instructajul special pentru lucrari periculoase
⦁ Instructajul la recalificarea profesionala
⦁ Testarea salariatilor
⦁ Testarea introductiv generala
⦁ Testarea anuala de verficare a cunostintelor
⦁ Realizarea si consemnarea periodica a instructajului angajatilor in fisele SSM

 

⦁ Îți întocmim dosarul de PSI
⦁ Facem evaluarea riscurilor la incendiu
⦁ Efectuăm instructajul introductiv general
⦁ Instruim periodic saariații și îi testăm
⦁ Realizăm instrucțiuni specifice de PSI pentru fiecare post de lucru
⦁ Întocmim planul de evacuare
⦁ Realizăm planul de prevenire și stingere a incendiilor
⦁ Efectuăm și supervizăm exercițiile de evacuare (inclusiv la unitățile de învățământ)
⦁ Oferim consiliere în privința numărului de stingătoare și a altor dotări și mijjloace de prevenire a incendiilor
⦁ Oferim consultanță în alegerea materialelor de semnalizare vizuală (conf. HG 971/2006)
⦁ Te ajutăm să controlezi modul de respectare a măsurilor PSI
⦁ Îți oferim asistență permanentă pe timpul controlului organelor abilitate pe linie de PSI.

 

 

S.S.M. (PROTECTIA MUNCII):

Documente organizare - intocmire:
 
-Decizii interne
-Tematici instruire – IIG, ILM, Periodic
-Liste interne dotare E.I.P.
-Instructiuni proprii
-Programe instruire si testare
-Programe, evidente, etc.

 

Instruirea Introductiv Generala:
 
-Tematica prevazuta de lege
-Instruire de catre personal autorizat
-Testare în urma instruirii si consemnarea rezultatelor obtinute

 
Documentatie aferenta C.S.S.M.:
 
-Intocmire Regulament de Organizare si Functionare
-Decizie de constituire
-Plan masuri
-Program pregatire 40 ore membrii C.S.S.M.

 

Evaluarea riscurilor:
 
-Constituirea echipei de evaluare în functie de domeniul de activitate ce urmeaza a fi evaluat;
-Deplasarea echipei la postul de evaluat
-Identificarea riscurilor
-Consultarea membrilor echipei, specialistilor
-Actualizarea listei riscurilor
-Cuantificarea riscurilor pe posturi de lucru
-Elaborarea Planului de Prevenire si Protectie

 

Cercetarea evenimentelor (accidentelor de munca):
 
-Comunicarea evenimentului
-Întocmirea deciziei de numire a comisiei de cercetare
-Deplasare la locul accidentului pentru:

1. Nota de constatare
2. Fotografii, schite, desene
3. Declaratii personal implicat

-Întocmire Dosar de cercetare: Proces verbal cercetare, stabilire cauze, responsabilitati, propunere masuri, sanctiuni, etc.
-Depunere Dosar la Inspectoratul Teritorial de Munca
-Completare Formular de Înregistrare a Accidentului de Munca

 
Art. 15 din HG 1425 din 2006 cu modificari si completari ulterioare.

 

Verificarea, reincarcarea si repararea stingatoarelor de incendiu

   Sunt autorizat sa achizitionez / verific / reumplu stingatoare de orice tip. Conform legislatiei in vigoare (Legea nr. 307/2006 Privind apararea impotriva incendiilor) verificarea periodica, repararea si incarcarea oricarui tip de stingator si a altor aparate de stins incendii, se executa numai de persoane atestate de Centrul National de Securitate la Incendii si Protectie Civila.
   Perioada minima de verificare, reparare si incarcare a stingatoarelor de incendiu este de 12 luni pentru stingatoarele cu pulbere si cele cu dioxid de carbon si 12 luni pentru cele cu spuma.

 

   Operatiile de verificare constau in:
-demontarea completa a stingatoarelor, curatarea si reprotejarea adecvata (vopsirea) stingatoarelor care necesita aceasta operatie;
-verificarea aspectului exterior si interior si a starii de integralitate a subansamblelor;
-verificarea functionalitatii subansamblurilor componente;
-inlocuirea pieselor defecte (corpuri de refulare, manometre, furtune, manere, garnituri de etansare, membrane si inele de cupru, etc.);
-verificarea starii calitative a agentului de stingere (pulbere/spuma) si incarcarea cu agent de stingere corespunzator;
-verificarea la etanseitate a recipientului stingatorului conform Prescriptiilor tehnice PT 5-2003 Colectia ISCIR;
-starea de incarcare a buteliei cu dioxid de carbon/azot;
-sigilarea, inscriptionarea si etichetarea stingatorului cu modul de folosire, focarele de incendiu la care poate fi folosit, date despre producator, data la care stingatorul a fost verificat si data urmatoarei verificari.

 

© 2019 Copyright by psi-romania.ro